Oua Benedict

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 2 Aug 2011 | 11969 vizualizari

 

De ceva timp mi-am tot dorit sa incerc aceasta reteta : cunoscutele oua Benedict. Deoarece matusa si verisoara mea au ajuns in Romania ieri, m-am gandit ca sa incerc. Totul a decurs OK pana cand a ajuns momentul sa fac sosul. Din cauza ca am luat reteta de pe un site romanesc (unde nu era scris corect procedeul de preparare a sosului) mi s-a branzit si mi s-a separate dupa numai cateva minute. M-am panicat pe moment dar mama m-a salvat - mi-a “reparat” sosul cu un galbenus crud iar in final a fost asa cum trebuia sa iasa. Mi-a placut mult aceasta reteta fiind prima data cand o gust) da cel mai mult i-a placut veriosarei mele de 4 ani care a mancat si portia tatalui meu :))

 

INGREDIENTE

  • ·         4 chifle, taiate in jumatate pe orizontala
  • ·         50 gr unt
  • ·         4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • ·         8 oua
  • ·         50 ml otet
  • ·         8 felii de sunca
  • Sos Hollandaise
  • ·         6 galbenusuri
  • ·         4 linguri apa
  • ·         zeama de la ½ lamiae
  • ·         sare&piper alb, dupa gust
  • ·         250 gr unt, topit si usor racit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua Benedict:

1.       Pentru sos, bate galbenusurile cu apa, zeama de lamaie si sare& piper, la bain-marie, pana cand isi isi maresc putin volumul. Ia galbenusurile de pe foc apoi incorporeaza cate 1 lingurita de unt , amestecand bine dupa fiecare adaugare. Se continua procedura ca la maioneza clasica, doar ca aici se adauga unt in loc de ulei. Lasa sosul Hollandaise deoparte.

2.       Prajeste cele 8 jumatati de chifle pe o parte pana cand se rumenesc si devin crocante. Pune apa cu sare si otet la fiert intr-o cratita. Dupa ce apa a dat in clocot, sparge ouale in pahare mici. Fa vartej in apa si adauga ouale, doar cate 2-3 oua pe rand. Lasa-le sa fiarba 2-3 minute (galbenusul trebuie sa fie moale iar albusul tare).

3.       Pentru asamblare, aseaza o jumatate de chifla pe farurie.Acopera cu sunca, un ou apoi stropeste cu sos Hollandaise si serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua Benedict" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi lionezi

de Caty 3

ieri la 17:34

Prajitura cu branza de vaci si afine

de Caty 3

ieri la 10:43

Cobbler cu piersici și nectarine - Desertul delicios de vară

ieri la 08:09

Bruschete cu ton - Rapide și foarte gustoase

pe 19.08 la 07:33

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

pe 18.08 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de dovlecei