Oua aspic cu sunca si legume

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2013 | 5543 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta pe www.retetepascupas.ro. Mi s-a parut o idee geniala pentru masa de Paste si m-am gandit sa o incerc. Am modificat putin cantitatile si ingredientele pentru a fi pe gustul nostru. In reteta data acolo, pe acel site, cantitatea de supa este de 3 ori mai mare decat este necesar si nu prea am inteles de ce.
Aspectuos, nimic de spus, insa, dupa parerea mea este un preparat care l-as gati doar cu o data pe an, nu mai des.

 

INGREDIENTE

  •  200 gr. sunca de curcan;
  •  10 oua (doar cojile);
  •  1 ardei gras rosu;
  •  2 morcovi mici;
  •  300 ml supa de gaina/pui;
  •  10 gr. gelatina;
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua aspic cu sunca si legume:

Ouale le spalam si le spargem cu grija un capacel cat mai mic, golim continutul, le spalam pe interior si le lasam sa se usuce. Punem gelatina la hidratat in putina apa rece, timp de 10 minute.

In supa de pui putin incalzita, punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet.

Taiem cubulete mici sunca de curcan, morcovul (fiert inainte maxim 15 minute) si ardeiul gras.

Punem ingredientele in interiorul cojilor de oua, aranjand dupa cum dorim, turnam supa cu gelatina si dam la frigider pana a doua zi.

Le decojim cu grija pentru a nu strica forma de ou si le asezam pe un platou pe care am tocat cateva frunze de salata verde.

TIPS-URI

1

Putem umple ouale cu porumb, boabe de mazare sau alte legume care ne plac;

2

In supa, putem pune pentru aroma si zeama de la putin mujdei de usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua aspic cu sunca si legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dobos cu cascaval si sunca