Ostropel cu pulpe de pui

de Andra_Constantinescu in Pui, 27 Iun 2015 | 5556 vizualizari

 

Rezista cineva la ostropel? Eu cred ca nu pentru ca romanul nu poate trai fara usturoi.

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe proaspete de pui;
  • sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • circa 600 ml apa;
  • 400 g de rosii fara piele, taiate, din conserva;
  • o capatana de usturoi.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel cu pulpe de pui:

Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai completeaza cu apa. 

Cand pulpele sunt gata si apa s-a evaporat in mare parte, se adauga rosiile, se clateste conserva cu apa si continutul se adauga in tigaie. Se mai lasa la fiert pana cand scade sosul. Se ia tigaia de pe foc.

Se curata usturoiul, se spala, se zdrobeste si se adauga peste ostropel, atunci cand se racoreste.

Se poate servi cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sosul se poate lasa si mai lichid decat l-am lasat eu.

2

Se pot adauga si ierburi aromatice ca oregano, maghiran sau busuioc.

3

Usturoiul se adauga atunci cand ostropelul se racoreste ca sa nu prinda miros de oparit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel cu pulpe de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut