Crevetii se decongeleaza daca este nevoie si se usuca pe prosoape de bucatarie.
Se dizolva cubul concentrat in 500 ml de apa fierbinte.
Se taie ceapa, ardeii si dovlecelul cuburi nu foarte mari. Rosiile se dau pe razatoare. Coaja se arunca.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o cratita/ tigaie mare si se adauga ceapa si ceapa verde. Se soteaza 2-3 minute, apoi se adauga ardeii si dovlecelul. Se lasa 5 minute la foc mic. Se adauga orzo, sare, piper, se soteza 1-2 minute, apoi se adauga vinul, rosiile si supa de peste obtinuta anterior. Se lasa 15-18 minute la foc mic pana devine cremos, amestecand din cand in cand.
Crevetii se soteaza in ulei de masline, la foc mediu pana sunt gatiti complet, 5 minute. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie se adauga rosiile cherry, sare si piper si se sotaza 1-2 minute. Se adauga in tigaia cu orzo, impreuna cu crevetii si cateva frunze de busuioc.
Se adauga sare si piper dupa gust.
Se serveste cu branza de capra si frunzele ramase de busuioc.