Orez Yangzhou

de donpablo in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 5873 vizualizari

 

Originile exacte ale acestei retete sunt pierdute undeva în istorie. Se crede că a fost inventata cândva în timpul dinastiei Sui (589 - 618 d.Hr.), în orașul Yangzhou din estul provinciei Jiangsu.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciuperci
  • 150 gr. orez basmati fiert in prealabil
  • 100 gr. creveti decorticati
  • 150 gr. mazare prefiarta
  • 150 gr. sunca de Praga
  • 2 oua batute
  • ceapa verde taiata bucati in diagonala
  • 2 lingurite sos de stridii
  • 1 lingurita zahar
  • piper
  • sare
  • ulei vegetal
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez Yangzhou:

Intr-o tigaie incinsa se pune 1 lingura de ulei si se calesc  ¾ din ceapa verde, crevetii si ciupercile.

Dupa ce s-au calit se adauga ouale si orezul.

Se amesteca bine.

Adaugam mazarea si sunca apoi se amesteca.

Se presare sare dupa gust.

Se mai adauga o lingurita de zahar, putin piper si 2 lingurite de sos de stridii apoi se amesteca pana cand orezul incepe sa-si schimbe putin culoarea

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez Yangzhou" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

23.10.2013, 08:35

donpablo 1

23.10.2013, 09:41

multumesc la toti!

Tabita _ 1

24.10.2013, 15:50

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez sote cu legume în stil chinezesc (de post)