Orez cu sofran

de Mitinita in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 17269 vizualizari

 

O garnitura aromata,se poate folosi si la friptura,dar si la legume. De asemenea,este excelenta si pentru zilele in care tineti post.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de orez
  • 1 cana si jumatate de apa
  • 1/8 lingurita de sofran Kotanyi
  • o lingura de ulei
  • sare dupa gust
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu sofran:

Spalam orezul ,pana apa devina clara.

Punem orezul intr-o craticioara. Eu folosesc una de fonta,pentru ca nu se lipeste orezul de ea.

Adaugam o cana de apa,acoperim cu capacul si punem la fiert.

Lasam sa fiarba,iar cand apa a scazut si s-au format gropite dam focul mic.

Infierbantam o jumatate de cana de apa si adaugam sofranul. Daca nu e pudra,il zdrobim cu un pistil. Dupa ce s-a schimbat culoarea,adaugam apa in oala si lasam inca 10 minute la foc mic.

Dupa ce au trecut cele 10 minute,luam deoparte si lasam inca 10 minute cu capacul pe oala.

Se serveste cald.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu sofran" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

Mitinita 1

22.04.2014, 21:16

Si noua ne plac orezurile aromate

Rocsi 1

22.04.2014, 21:33

MIUTA 1

23.04.2014, 13:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Steak cu orez si sofran