OM DE ZAPADA

de popagabidej in Aperitive / Garnituri, 13 Mai 2009 | 20205 vizualizari

 

Chiar daca este primavara, arata bine acesti omuleti de zapada in orice sezon.
Hai sa vedem:

 

INGREDIENTE

  • 10 oua fierte tare
  • 1 pate de ficat
  • sare, piper
  • frunze patrunjel
  • 100 g branza burduf
  • 20 g crema unt
  • masline negre fara sambure
  • boabe piper, morcov
  • maioneza (sau sos tartar)
 
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA OM DE ZAPADA:

Cantitatile se stabilesc in functie de nr. de persoane, 1 ou/pers. Se taie ouale fierte in doua, se scot cu grija galbenusurile si se piseaza marunt.

Amestecam galbenusurile cu pate, putina maioneza, sare, piper si se umple jumatatile de ou care se pun pe platou cu umplutura in jos in putina maioneza sau sos tartar (maioneza+ceapa verde+castraveciori murati taiati marunt+ smantana).

Din branza, crema unt, sare si piper, facem o pasta de branza si formam bilute. Cu o scobitoare , fixam bilutele pe ou. Punem cate o jumatate de maslina pe post de palarie. Din doua boabe de piper facem ochi, din morcov, nas. Punem frunze de patrunjel in jurul bilutei de branza, ca un guler.

Este un aperitiv foarte aspectos de care se vor minuna toti.

Daca ti-a placut reteta noastra "OM DE ZAPADA" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua in coaja de paine la cuptor