O inghititura dulce: budinca arabeasca cu faina de orez

de adnia in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 5470 vizualizari

 

Trebuie sa va spun ca am avut o maaaare problema cu calculatorul si ca urmare a acestui fapt, am pierdut o gramada de poze cu retete nepostate inca! Asadar, nu-mi mai ramane da facut decat sa le refac...
Insa nu e cazul sa ma mai intristez acum si sa va prezint o isprava dulce care m-a incantat extraordinar de mult: ceva fin, aromat, elegant..specific arabesc, ce mai:)!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina de orez
  • - 7 cani lapte
  • - 50 gr zahar
  • - apa de flori de portocal (in lipsa acestei ape minunate, eu am pus esenta de portocale)
  • - apa de trandafiri
  • - migdale macinate
  • - fistic(eu n-am avut, asa ca lipseste in reteta mea)
  • - stafide ( optional )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA O inghititura dulce: budinca arabeasca cu faina de orez:

Se pune laptele pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga zaharul, apoi faina de orez in ploaie, amestecandu-se continuu, ca sa nu se prinda de fund. Se fierbe la foc mediu, cand orezul este fiert si crema capata consistenta unei smantani groase, se trage de pe foc si se lasa la racit putin. Se incorporeaza aromele si se imparte in castronele micute.

Deasupra se presara migdalele, fisticul, stafidele..etc . Se raceste si se serveste.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "O inghititura dulce: budinca arabeasca cu faina de orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]