Nutella

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 4688 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr alune de padure
  • 100 gr ciocolata cu lapte, rupta in cubulete
  • 40 gr cacao pudra
  • 100 gr smantana
  • 50 gr zahar pudra + 100 gr, dupa gust
  • un praf de sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nutella:

Incinge o tigaie la foc potrivit si prajeste alunele 5 minute pana se rumesc usor.Lasa-le sa se raceasca 5 minute, apoi freaca-le cu un prosop de bucatarie pentru a inlatura coaja.
Mizeaza alunele intr-un blender pana devin pasta, aprox. 5-10 minute.

Intre timp ce se mixeaza alunele, topeste ciocolata la bain-marie.Adauga cacaoa, smantana si amesteca pana la omogenizare.Adauga amestecul de ciocolata la alune, si mixeaza-le.Apoi, adauga 50 gr zahar pudra si un praf de sare.Mixeaza-le si adauga treptat 100 gr zahar, punand doar atata pana se ajunge la dulceata dorita.
Pasta obtinuta se pune in borcan, se inchide si se pastreaza intr-un loc uscat si racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Nutelistul 1

23.04.2010, 00:39

Ce sens are sa mai adaugi si aia si aia ?! Pui pur si simplu Alunele in Nutella si ai scapat direct, nu mai are sens sa mai adaugi zahar, Smantana aiurea, ca si ciocolata pe care o bagi acolo, este tot Nutella, doar ca e tare.
Ce ai facut tu acolo nu ai facut decat sa adaugi zahar si grasimi mai multe pentru cam aceias chestie.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

ieri la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Rozalia