Nuci umplute

de diaconta in Dulciuri, 26 Dec 2013 | 44910 vizualizari

 

Cred că această reţetă se potriveşte foarte bine cu sărbătorile de iarnă.Pentru cojile de nuci am preluat reţeta Laviniei,mulţumesc draga mea.Pentru umplutură am preferat să fac o cremă cu nucă,mi s-a părut mai potrivită,Având în vedere ca am doar forme individuale pentru nuci,a fost un procedeu destul de migălos,mai ales că în aceste forme aluatul a crescut şi a trebuit sa le scobesc cât încă erau calde.

 

INGREDIENTE

Pentru cojile de nuci avem nevoie de:

  • 2 oua
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 100 g zahar
  • 1 plic amoniac pentru prajituri+zeama de lamâie
  • Sare
  • vanilie
  • Aproximativ600 gfaina

Pentru crema avem nevoie de:

  • 200 g unt
  • 3 linguri zahar pudra
  • 4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri gem de prune
  • Pesmet din cojile de nuci(ce am scobit sau care s-au rupt)
  • O lingurita rom
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Pentru cojile de nuci am mixat ouale cu zaharul,am adaugat apoi cate o lingura de lapte si de ulei,sarea,amoniacul stins cu zeama de lamâie,vanilia si faina.

Am adaugat faina pâna am obtinut un aluat destul de ferm care poate fi modelat.

Am pus aluatul la frigider o ora.

Dupa o ora,am taiat aluatul fâsii si am facut bilute pe care le-am pus în formele individuale,treaba tare migaloasa.

Le-am pus la cuptor la 180 de grade 10-15 minute.

Le-am scos si asa fierbinti le-am scobit mijlocul pentru a vaea loc pentru crema.

Pentru crema am mixat untul cu zaharul,apoi am pus restul ingredientelor.

Am umplut nucile si le-am lipit câte doua.

Le-am lasat pâna a doua zi sa se fragezeasca,apoi le-am pudrat cu zahar.

 

 

S-aveţi poftă !!!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (51)

diaconta 1

11.12.2015, 15:40

Multumesc mult Carmen ma straduiesc

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 12:02

Cat de bune sunt si cat de bine arata

diaconta 1

11.02.2016, 12:41

Multumesc Rahela
migaloase dar merita facute din cand in cand

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale