Dragii mei va urez sa aveti parte de o delicioasa petrecere de revelion, sa incepeti anul cu voiosie si sa aveti parte de un 2013 asa cum vi-l doriti. La multi ani!
Incingeti cuptorul la 170 gr sau treapta 2 spre 3.
Ungeti fiecare formita (pentru prima tura de coji de nuci :P) cu putin unt sau margarina pentru prajituri.
Amestecati toate ingredientele pentru nuci, framantati bine pana ce tot amestecul se transforma intr-o bila de aluat. Apoi, cu migalosenie :)), luati o bucatica din aluat, fix cat puteti lua cu doua degetele... o bucatica de aluat cat o margea :)) si umpleti, de fapt faceti mulajul fiecarei formite de nuca. Asezati formele in tava mare si dati la cuptor cateva minutele. Trebuie sa puneti putin aluat in formite, deci fix sa faceti mulajul acestora sau mai exact doar o pojghita de aluat...
La copt, aluatul va creste putin suprafata va deveni ferma dar moale in acelasi timp. Nu trebuie lasate prea mult la cuptor chiar de aveti senzatia ca nu sunt copate. In caz contrar se vor usca prea tare. Scoateti fiecare coaja de nuca din formita si lasati-le la racit. Procedati la fel pana terminati intreaga cantitate de aluat.
Cand s-au racit complet puneti cate o lingurita din crema facuta dupa instructiunile de pe pachet... uniti cate doua coji de nuca si rostogoliti-le apoi prin nuca macinata pe margini. Le mai puteti pudra cu foarte putina cacao sau cu zahar praf.
E important sa le umpleti azi si sa le consumati a doua zi... se vor inmuia exact cat trebuie si vor fi...mmmmm......
Pofta buna!