Nuci

de madi_marin in Dulciuri, 19 Oct 2013 | 6764 vizualizari

 

Mi-am achiziţionat de curând o formă de nuci, iar pentru asta îi sunt recunoscătoare bucătăraşei Laura. Reţete am gasit multe , dar cea cu care am mers la sigur a fost cea a lui Cristi-Bucătar Maniac. Multumesc! Au ieşit foarte bine cojile şi chiar daca am stat un pic pe lângă aragaz, deşi am făcut cantitate mică sut foarte încântată de rezultat şi cu siguranţă le mai fac. Iar în ceea ce priveşte umplutura, parerea mea e că poate varia în funcţie de preferinţe şi …de ce avem prin cămară. Vă învit să le încercaţi!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • 1/4 cană (de 250 ml) ulei
  • 1/4 cană (aceeaşi) zahăr
  • esenţă de vanilie
  • coajă rasă de lămâie
  • 1/4 pliculeţ praf de copt
  • făină cât cuprinde

Umplutura:

  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g ciocolată neagră
  • 30 g unt
  • esenţă de rom
  • cca. 80 - 100 g nuci prăjite şi măcinate fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci:

Se bate oul într-un vas cu uleiul, apoi se adaugă zahărul, coaja de lămâie şi esenţa, apoi se pune praful de copt şi se amestecă totul bine. Se pune făină cernută, puţină câte puţină , până obţinem un aluat molicel, fin şi uşor de modelat.

Se formează biluţe care se coc în forma încălzită în prealabil. De dimensiunea potrivită a biluţelor de aluat ne vom da seama numai în momentul în care coacem câteva. Atunci ne dăm seama cam cât trebuie să fie ca să nu dea pe-afară.

Se coace tot aluatul (nu pot să spun exact câte ies ,pentru că sunt diferite formele, plus cantitatea folosita la o coajă poate fi iar diferită).

Pentru umplutură, se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata,esenţa şi untul. Se amestecă mereu până se obţine o cremă omogenă. Se lasă a răcit şi se adaugă apoi nuca măcinată.

Se umplu cojile cu câte un pic de cremă,apoi se lipesc două câte două şi se tăvălesc prin zahăr pudră.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (20)

diaconta 1

19.10.2013, 22:38

ce-mi plac eu am doar forme individualle si nu prea ma atrage sa fac

Ina 1

20.10.2013, 08:39

N-am forme de nuci, dar imi plac foarte mult! Felicitari pentru rabdare!

Krystyan Trendy 1

16.11.2013, 12:41

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prune