Negresa glazurata cu nuca

de diana_k in Prajituri, 20 Oct 2012 | 5234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 g cacao
  • 150 ml lapte
  • 4 oua
  • 100 g nuci macinate grosier
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa glazurata cu nuca:

Se pune la zaharul, untul, laptele si cacaoa pe foc. Cand incepe sa fiarba compozitia se da deoparte. Se opresc 15 linguri pentru glazura, restul compozitiei se lasa la racit.

In acest timp se bat albusurile spuma.

In siropul racit se incorporeaza pe rand si in ordine: galbenusurile, faina, praful de copt, albusurile si nuca.

Compozitia se toarna in tava (30/21cm) si  se coace la 180 grade timp de 30 de minute Blatul copt si racit si se taie cubulete.

Fiecare bucatica de prajitura se inmoaie in siropul oprit la inceput.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu glazura de ciocolata