Negresa de post cu seminte de floarea soarelui

de mirela0911 in Mancaruri de post, 13 Apr 2016 | 7923 vizualizari

 

Aceasta prajitura de post se poate prepara cu orice doriti, cu orice va trece prin cap! :D 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1,5 cana zahar
  • 1/2 cana ulei
  • 50 g seminte floarea soarelui (decojite)
  • esenta de rom
  • 2 lg gem de cirese amare
  • 3 cani faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lg cacao
Portii: 28
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post cu seminte de floarea soarelui:

Intr-un vas se amesteca apa minerala cu zaharul pana ce acesta se dizolva. 

Semintele de floarea soarelui se pun intr-o tava si se dau pentru 3-4 minute la cuptor sa se rumeneasca putin. Se pun apoi in vasul cu apa si zahar. Se adauga uleiul, gemul si esenta de rom. Se amesteca.

Se toarna apoi faina, praful de copt si cacaoa si se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru cca 35-40 de minute. Se face testul cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cand este rece, se poate presara deasupra zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post cu seminte de floarea soarelui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (57)

mirela0911 1

15.04.2016, 18:50

Miha se face și repede!

Catalina L 1

15.04.2016, 19:43

Zamfira 1

03.05.2016, 23:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spanac cu sos de rosii