Negresa cu sos de ciocolata si cocos

de laura_n in Prajituri, 14 Iul 2012 | 4949 vizualizari

 

Eu savurez oricand cu placere o negresa, iar daca mai are si ciocolata deasupra e si mai bine :P
O deliciosenie !

 

INGREDIENTE

  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar pudra
  • 300 gr ciocolata neagra (sau cu lapte daca preferati)
  • 100 ml smantana grasa
  • 150 gr faina
  • 1 lingurita praf copt (optional)
  • 5 oua
  • o tableta ciocolata cu lapte
  • 50 gr nuca de cocos
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu sos de ciocolata si cocos:

Topim untul cu zaharul la foc mic si dupa ce s-au topit, lasam sa se raceasca. Separat, topim ciocolata la bain-marie.

In vasul cu ciocolata, adaugam untul topit, apoi ouale pe rand, smantana si la sfarsit faina cu praful de copt.

Compozitia obtinuta se toarna in forma de copt si coacem, la foc potrivit, cam 40 min. Lasam la racit. 

Separat, topim intr-un vas, o tableta ciocolata cu lapte, adaugam nuca de cocos si amestecam. Dam deoparte sa se raceasca putin si apoi glazuram negresa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu sos de ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema ganache