Negresa cu mascarpone si ciocolata

de Moni_alex in Dulciuri, 4 Iul 2015 | 8893 vizualizari

 

O negresa cremoasa cu un gust intens de ciocolata combinata cu crema de mascarpone.

 

INGREDIENTE

  • 300 g unt
  • 300 g ciocolata menaj sau ciocolata neagra
  • 200 g zahar
  • 50 g cacao
  • 500 g mascarpone
  • 3 oua mari
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 150 g faina
  • un praf de sare
  • 100g zahar pudra vanilat
  • un pliculet gelatina inmuiata in 50ml de apa
  • 100 ml frisca lichida
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mascarpone si ciocolata:

Pentru blat:

Topim 250 g unt si 100 g ciocolata intr-un vas pe baie de aburi apoi punem compozitia in vasul de la mixer.Se amesteca cu zaharul si cacaua, mixam bine pana se dizolva zaharul apoi punem 150g mascarpone, ouale, vanilia si la final adaugam sarea si faina cernuta.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt(tava de dimensiuni 20x30 cm), nivelam cu o spatula si se coacem la cuptorul preincalzit 45-50 de minute.

Pentru crema:

 Amestecam mai intai apa gelatina si apa si le lasam 10 minute.

Intre timp pregatim crema mascarpone din 350g mascarpone(trebuie sa fie la temperatura camerei) si zaharul pudra si mixam la viteza medie pana cand zaharul pudra este topit complet.

Topim apoi gelatina pe baie de aburi la foc mic fara sa fiarba si amestecam in continuu pana devine lichida.

Punem si gelatina peste crema mascarpone, amestecam bine, apoi turnam crema peste blat si dam la rece 2-3 ore.

Se rupe ciocolata in bucatele mici si se pune intr-un vas mare, se adauga frisca lichida  si 50 g unt si se pun pe foc mic, se lasa cateva minute amestecand bine pana cand toata ciocolata e topita si avem o crema lucioasa.

Se toarna glazura de ciocolata peste crema mascarpone, nivelam bine cu spatula si dam la rece minim 2 ore sau pana a doua zi.

POFTA BUNA!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]