reteta preluata de la lilik ,multumesc pentru reteta a avut mare trecere in familie
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam uleiul in fir subtire amestecand bine pana devine cremos.
Adaugam gemul, amestecam apoi cu laptele si faina cernuta impreuna cu cacao si praf de copt ,amestecam bine si adaugam nucile.
Punem compozitia intr-o tava la cuptorul incalzit in prealabil pentru 30 minute.
Cand este copt lasam blatul la racit ,pregatim caramelul: zaharul il caramelizam la foc mic sa nu se arda, cand este lichid adaugam nucile, amestecam bine, apoi punem caramelul pe o plansa de lemn unsa cu putin ulei sau pe hartie de copt.
Lasam sa se intareasca apoi cu un ciocanel faramitam caramelul.
Glazura: topim ciocolata amestecata cu frisca la foc mic pana devine crema.
Peste blatul racit punem glazura calduta iar peste glazura nucile caramelizate punem la frigider minim 1 ora.