Negresa cu glazura de cafea si ciocolata

de alilianaa in Prajituri, 3 Noi 2013 | 7049 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 250-300 g faina
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata amaruie plus 50 g pentru glazura
  • 3 oua
  • praf de copt
  • 200 g nuci
  • o jumatate de punguta de stafide
  • 50 g alcool dulce pentru a pune stafidele la inmuiat
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu glazura de cafea si ciocolata:

Nucile le-am prajit si le-am pisat bine. Stafidele de pun la inmuiat. 

Untul, cicolata si laptele  se pun pe foc la baie de aburi. Cand se topesc se dau de-o parte.  Se adauga cacaoa si zaharul amestecate. Se omogenizeaza bine si se pun la foc din nou. Cand au dat in primul clocot se dau la rece.

Dupa ce compozitia se raceste se adauga ouale pe rand, ou cu ou ( ou, omogenizare, ou si tot asa), apoi se pune faina si praful de copt. La final se pune esenta de rom, nucile pregatite si stafidele. Se unge o tava ( eu am folosit o tava ronda din aluminiu) cu unt, se toarna compozitia si se da la cuptor pentru 30 minute. Se scoate si se da la racit. 

Peste prajitura se adauga glazura de cafea realizata dupa retetahttp://www.bucataras.ro/retete/glazura-de-cafea-52940.html si apoi glazura de ciocolata:  o lingurita de unt si ciocolata se pun la topit. Cand este gata se lasa la racit si se pune peste glazura de cafea peste prajitura.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu glazura de cafea si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]