Negresa cu crema de vanilie

de Julie in Prajituri, 27 Dec 2010 | 27289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 200 g unt,
  • 300 g zahar,
  • 3 linguri cacao,
  • 3 linguri cafea macinata,
  • 3 linguri lapte,
  • 5 oua,
  • 8 linguri faina
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 3 galbenusuri,
  • 100 g ciocolata alba,
  • 1 plic gelatina,
  • esenta de vanilie
  • Decor:
  • 100 g ciocolata neagra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de vanilie:

Blat:

Se pun intr-un vas unt, zahar, cacao, cafea si lapte si se fierb doua-trei clocote. Se lasa sa se raceasca bine si se adauga galbenusurile, faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor, de jos in sus prin rasturnare, sa se aereze bine aluatul. Se coace 20-25 minute in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Crema:

Se amesteca galbenusurile cu laptele caldut, apoi se pun pe baie de aburi amestecand continuu. Se adauga ciocolata maruntita si se fierbe pana se ingroasa putin. Se lasa gelatina la inmuiat in apa , se topeste pe baie de aburi, apoi se pune in crema. Se amesteca bine .Se adauga esenta de vanilie si se toarna crema deasupra prajiturii. Se da la rece pana se intareste crema apoi se decoreaza cu grilaj din ciocolata neagra topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si musli