NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA

de alinutza1983 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 6676 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la Miha...mersi Miha draga!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de mure
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt de ciocolata
  • 2 linguri coniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA:

1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma.

2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul, avand grija sa amestecam bine.

3. Adaugam in acest amestec faina si cacao amestecate ( si preferabil cernute), punem si dulceata si incorporam bine toate ingredientele.

4. In ultima faza, peste aluat punem si albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare.

5. Turnam aluatul intr-o tava tapetata si dam la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.

6. Intre timp preparam crema de ciocolata, astfel: topim ciocolata cu untul si smantana, la foc mic. Omogenizam si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam coniacul. Punem crema la congelator, 30 de minute.

7. Dupa ce crema s-a racit, cu ajutorul unui mixer, mixam foarte bine totul pana ce rezulta o spuma aerata de ciocolata.

8. Peste blatul racit intindem crema si presaram nuci copate si maruntite. De-li-cio-sa!

Daca ti-a placut reteta noastra "NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 500 lei
1799.99 lei
1299.99 lei

COMENTARII (17)

Aurelia 07_07 1

18.03.2012, 18:27

Super buna

gaby_gabytza 1

18.03.2012, 19:06

delicioasa

Sim0na 1

19.03.2012, 13:38

O bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]