Negresa cu cafea

de RuxyRux in Prajituri, 15 Iul 2014 | 7020 vizualizari

 

O mare bunatate care se cere repetata la micul dejun maine dimineata....una dintre cele mai reusite negrese pe care le-am facut pana acum...si merge incredibil alaturi de zmeura si afine...un deliciu de sezon!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr faina
  • 4oua
  • 200 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
  • 250 gr unt gras( 85%)
  • 250 gr zahar brun
  • 1 lingurita espresso instant( sau ness)
  • 1 lingurita praf copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de portocala( daca nu va place, renuntati) esenta de rom...ce arome va mai plac
  • obligatoriu zmeura si afine alaturi si zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.

Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.

Punem si cafeaua( ness) si mixam foarte bine, adaugam restul aromelor.

Vom pune la final faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

In tava tapetata cu foaie de copt turnam compozitia si o nivelam.

Eu am avut o tava intinsa dreptunghiulara cu inel culinar.

Coacem prajitura pentru 15 minute la 180 de grade. Puteti face testul cu scobitoarea, si desigur in funcite de tava in care o coaceti e posibil sa stea 5 minute in plus.

Racim prajitura si ne delectam cu ea dupa ce o pudram, alaturi de de zmeura si afine...ah ce combinatie incredibila, careia i-am declarat dragoste pentru totdeauna :)!

TIPS-URI

1

Daca doriti puteti adauga si alune coapte si maruntite

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:02

Oana scumpa fata...iti multumesc...in seara asta am facut-o din nou...a iesit minunata...am pus jumatate ciocolata neagra si jumatate cu lapte mai multa cu 100 de grame si a iesit mai densa putin...atunci am mai adaugat si o jumatate de pahar de lapte la sfarsit sa o mai subtiez...a iesit delicioasa si de aceasta data Sper sa iti placa si tie draga mea

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:02

Lavi , multumesc draga mea

RuxyRux 1

19.07.2014, 22:03

Mihaela doamna minunata de la Amman..iti multumesc tare mult pentru vizita si apreciere

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă a la Merișor