Negresa cu cafea

de Criss in Prajituri, 26 Apr 2011 | 14596 vizualizari

 

Aceasta reteta am vazut-o pe blogul Laurei Adamache si mi-a placut tare mult, astfel ca am facut si eu prajitura. Foarte buna, foarte pufoasa, cu textura umeda, cu aroma de cafea, o prajitura simpla, rapida si foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • -320 g zahar
  • -200 g unt
  • -6 oua
  • -260 g faina
  • -1 plic praf de copt Dr. Oetker
  • -1/2 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • -2 linguri ness (am pus cafea instant DonCafe Selected)
  • -100 ml lapte
  • -1 fiola esenta vanilie/1 plic zahar vanilat  
  • Glazura:
  • -50 g unt
  • -6 linguri zahar
  • -6 linguri  lapte
  • -5 linguri cacao
  • -1 lingura ness
  • Pentru decor:
  • -200 ml smantana dulce pt. frisca (am folosit Sanlacta)
  • -cateva capsuni
  • In plus, pentru ca mi-a ramas un bol de glazura oglinda de la tortul mamel, glazura care intre timp s-a transformat intr-o crema delicioasa, am pus cate o lingurita pe fiecare cub de prajitura.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt, asa arata untul amestecat cu zaharul si ouale,

Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si o adaugam treptat cremei de unt si oua si amestecam bine, apoi adaugam nesul dizolvat in lapte, amestecand cu grija.

Turnam amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit, la foc mic aproximativ 35 minute. (Aici fiecare isi cunoaste cuptorul. Laura spunea ca se coace 20-25 minute insa eu am tinut-o mai mult pentru ca dupa 25 de minute era departe de a fi coapta. Se face testul cu scobitoarea pentru siguranta.)

Punem intr-un vas untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la foc mic iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca pana ajunge calduta. O turnam pe prajitura si o intindem cu o paleta. Glazura mea a fost destul de lichida si a insiropat usor blatul.

Dupa ce s-a racit prajitura, se taie in cuburi cu un cutit bine ascutit. Se taie destul de greu pentru ca e foarte pufoasa. Dupa cum spuneam mai sus, pe fiecare cub am pus o lingurita din glazura oglinda, transformata intr-o crema delicioasa.

Am ornat cu frisca si capsuni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cafea