Negresa cu alune si fruct kaki - de post

de mirela0911 in Prajituri, 4 Dec 2016 | 5288 vizualizari

 

A iesit o pufosenie de nu te poti opri din mancat! :X

 

INGREDIENTE

  • 1,5 cana apa minerala
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lgt sare
  • 100 ml ulei
  • esenta de rom
  • 3 cani faina
  • 3 lg pline cu cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 canita cu alune de padure
  • 1 fruct kaki
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu alune si fruct kaki - de post:

Intr-un vas, se amesteca apa minerala cu sarea si zaharul, pana ce aceasta din urma se dizolva. Se adauga apoi esenta de rom si uleiul.

Separat, se amesteca faina cu praful de copt si cacaua.

Alunele de padure se prajesc usor apoi se taie bucati mai mici. Fructul kaki se curata de pielita si se taie cubulete mici.

Peste lichid se toarna ingredientele uscate si se amesteca pana se omogenizeaza. La final, se pun alunele si fructul kaki. Se amesteca, apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute (se face testul scobitorii).

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate pudra cu zahar pudra vanilat.

2

Se poate inlocui fructul kaki cu orice alt fruct preferati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu alune si fruct kaki - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]