Negresa

de Constelatialeu in Prajituri, 19 Feb 2013 | 4034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g margarina rama
  • 260 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1/2 cana cu lapte
  • 6 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 cana faina
  • nuci
  • stafide
  • visinata sau coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la fiert laptele cu zaharul,cand s-a dizolvat zaharul se adauga margarina amestecant incontinuu.Se pune cacaoa cernuta si se lasa sa dea in 1-2 clocote. Se lasa la racit, dupa care se pun galbenusurile unul cate unul si se omogenizeaza bine, se adauga un pic de coniac sau visinata. Din aceasta compozitie oprim cca un sfert pentru glazura. In restul adaugam albusurile batute spuma, stafide si nuca taiata si la final cana de faina. Intr-o tava 20/30 se toarna compozitia si se da la cuptorul incins cca 25-30 minute. E gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se toarna peste ea, asa calda, glazura oprita. Se taie cand s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa