Negresa

de Panacris in Prajituri, 3 Mai 2011 | 4445 vizualizari

 

Aseara am achiziţionat o forma de silicon. A trebuit sa o incerc, sa trec peste prejudecatile de a folosi "plastic" in cuptor. A iesit o prajitura foarte buna, deşi tot nu sunt ferm convinsa ca forma de silicon nu e nociva sanatatii!!!

 

INGREDIENTE

  • zahar tos 500 gr.
  • unt 200 gr.
  • lapte 100 ml.
  • oua 4 bucati
  • nuca sau nuca de cocos 100 gr.
  • cacao 60 gr.
  • faina 200 gr.
  • praf de copt 1 plic
  • coaja de lamaie
  • zahar vanilat 1 plic
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Zahărul, untul, laptele şi 2 linguri de cacao se topesc la foc mic. Din această compoziţie se pun deoparte 20 de linguri. Restul se răceşte şi apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri pe rând, amestecând continuu. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă alternativ făina, praful de copt, coaja de lămâie şi nucile. Compoziţia se toarnă într-o tavă unsă şi tapetată cu făină.

Se coace la foc potrivit, până se dezlipeşte de pe marginea tăvii. Între timp cele 20 de linguri păstrate se pun pe foc cu restul de cacao şi se lasă se dea în clocot până se obţine o cremă deasă. aluatul scos din cuptor se acoperă imediat cu această cremă, se întinde cu un cuţit, apoi prăjitura se dă la rece. Se serveşte a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza altfel, pe blat de cartofi - Reteta simpla si satioasa

de vasimur 4

ieri la 15:08

Trigoane cu cremă mascarpone și fructe - Desert rapid și delicios

ieri la 08:23

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor - Varianta usoara si gustoasa

de Rocsi 9

pe 03.05 la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu ciocolata, miez de nuca, cocos si stafide