Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 26 Dec 2015 | 4867 vizualizari

 

Va doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de prezenta celor dragi.

Am adus si o reteta pregatita acum de sarbatori. Anul asta mi-am dorit sa pregatesc cat mai multe aperitive in casa si sa cumpar mai putine preparate si uite asa a aparut pe masa noastra acest minunat muschiulet. Sper sa va placa si poate il pregatiti si voi!

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet subtire si lung de porc
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 varf de lingurita boia iute
  • 1 lingurita busuioc
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita unt
  • 150 gr fasii lunguiete de bacon
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon:

Spalam carnea, o stergem cu niste servetele de bucatarie.
Curatam usturoiul si il zrobim.
Intr-un bol amestecam toate condimentele, usturoiul, mustarul si untul.
Le frecam bine pana obtinem o pasta.
Cu acest amestec ungem tot muschiul, pe toate partile.

Asezam fasiile de bacon una langa alta, iar peste, mai pe mijloc, asezam muschiul.
Cu lateralele de bacon imbracam carnea, sa fie cat mai bine stranse.
Luam o bucata hartie de copt, asezam cu grija muschiul si il impachetam cat mai strans.
Il asezam intr-o tava, punem o cana si jumatate de apa.

Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 70-80 de minute. Daca mai este nevoie de apa, mai adaugati, pentru ca scade si este nevoie de aburi pentru a se pregati carnea.

Cand este gata, inchidem aragazul si il lasam sa mai stea cel putin o ora invelit in hartie.
Dupa acest timp il dezvelim, feliem si servim. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Rocsi 1

28.12.2015, 18:13

Crina

UrsanMihaela 1

21.12.2017, 18:38

merita incercata reteta ta deoarece arata apetisanta

Rocsi 1

21.12.2017, 20:23

Multumesc pentru apreciere, Mihaela Ursan! Este o reteta foarte buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci umplute, la cuptor