Muschi file de casa

de Bunica in Mezel de casa, 9 Apr 2013 | 19632 vizualizari

 

Da duminica trecuta,cand a fost emisiunea"Romania te iubesc"si a vazut Matei cum se fac mezelurile a zis ca nu mai mananca mezeluri cumparate.Sa-mi faci tu!zise baiatul.Si Bunica s-a conformat.

 

INGREDIENTE

  • o bucata muschi de porc
  • o lingurita ulei de masline
  • sare
  • piper
  • praf de usturoi
  • ierburi aromate
  • 400ml. zeama de varza
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingura suc de rosii
  • 50 ml. vin
  • o lingurita piper boabe
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschi file de casa:

Am luat o bucata muschi de porc,aproximativ 700g.

Se spala carnea,se sterge cu u prosop din hartie si se taie pe lungimea fibrei,subtiid-o cat se poate.

Bucata de carne subtiata se unge cu ulei,sareaza si condimenteaza dupa gust.Eu am folosit condimentele trecute la ingrediente.

Am rulat-o si am lasat-o peste noapte,pentru a se intrepatrunde aromele.

A doua zi dimineata,am rulat-o stras si am legat-o cu ata destul de strans.

Intr-o cratita de 3l.am pus muschiul rulat,zeama de varza,foile de dafin si 400ml. apa.Am fiert la foc potrivit cam 2 ore.

Intr-o alta caratita mai mica am pus vinul, sucul de rosii ,piperul boabe si o parte din compozitia de la fiert .Am bagat-o la cuptor pentru a se rumeni frumos.

Am scos muschiul,l-am pus pe o tava iar deasupra un capac din lemn si o greutate pentru a se presa..Dupa cateva ore ,am luat greutatea,am desfacut ata si a fost tocmai bun de mancat.

Se poate servi si ca fel principal alaturi de o garnitura si o salata.

 

TIPS-URI

1

Stim toti ca muschiul de porc este fad si atunci am folosit uleiul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi file de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc afumat