A doua reţetă este adaptată modului de preparare la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L şi preluată din cartea ,,Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti,, a lui Radu Anton Roman.
Cartofii se pun la fiert în coajă.
Se prepară între timp umplutura: se toacă ceapa mărunt şi morcovul se rade pe răzătoarea măruntă. Se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi 1 ceaşcă de apă. Când carnea e aproape făcută se dă deoparte şi se adaugă două ouă ,sare, piper, cimbru, pastă de tomate şi o parte din mărarul tocat.
Când cartofii sunt gata, se curăţă de coajă şi doi-trei dintre ei se taie cubuleţe, iar restul felii.
Celelalte patru ouă se bat ca pentru omletă cu smântâna şi caşcavalul.
În vasul slow cooker-ului Crock-Pot Digital 4,7 l cu ulei şi tapetat cu hârtie de copt se pun straturi alternative de felii de cartofi peste care se toarnă din amestecul de ouă, apoi carne, cartofi cu ouă, carne, iar ultimul strat să fie de cubuleţe de cartofi peste care se toarnă iar amestec de ouă, caşcaval ras şi mărar.
Coacem 3 ore in aparatul Crock-Pot pe modul high, verificând din când în când preparatul.
Poftă bună!