Musaca cu paste

de ianculubita in Penne, 31 Iul 2013 | 11411 vizualizari

 

Originea acestei retete se afla in Grecia dar mamele noastre,cel putin a mea,o pregatea fara sa cunoasca alte amanunte;asa ca va poftesc la reteta mamei(mai putin sosul)!!

 

INGREDIENTE

  • 1punga cu paste
  • 2linguri ulei
  • 1ceapa
  • 2catei de usturoi
  • 400g carne tocata de vita sau orice alta carne
  • 2linguri bulion
  • 400g rosii
  • 2foi de dafin
  • 1cana supa
  • 1ou
  • 50g branza rasa
  • 1cubulet de unt
  • 1lingura faina
  • 1cana cu lapte
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca cu paste:

Calim ceapa si usturoiul in ulei,adaugam carnea,o lasam pana se albeste amestecand mereu,bulionul iar dupa cateva minute rosiile curatate de coaja,tocate marunt,dafinul,supa,sare,piper dupa care lasam sa fiarba incet 40min,pana scade;

in acest timp facem sosul bechamel din unt,faina si lapte,dupa ce s-a racit putin incorporam oul batut,sare si piper.

Intr-un vas punem jumatate din paste fierte si scurse,deasupra carnea eliminand frunzele de dafin,acoperim cu restul de paste,rasturnam sosul,presaram branza si lasam la cuptor 30min.

Se serveste imediat dar si rece este delicioasa.

TIPS-URI

1

sosul daca este prea gros,mai putem adauga lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca cu paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de paste(penne)