Musaca

de ana in Porc, 11 Iun 2010 | 5561 vizualizari

 

Preluata de la Sefu si adaptata putin!

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • 500 gr cartof
  • 1 kg carne tocata
  • 2 cepe
  • pasta de ardei iute
  • 2 rosii
  • 500 gr sos bechamel
  • 200 gr branza uscata
  • sare,piper,cimbru
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru sos bechamel:
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • 500 ml lapte
  • sare,piper,nucsoara.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Coacem vinetele  si fierbem catofii in coaja.Apoi curatam vinetele,cartofii si pasam ca sa obtinem textura unui piure.

Pregatim sosul bechamel: topim untul ,adaugam faina si stingem cu lapte si adaugam sare ,piper si nucsoara.

Carnea o amestecam cu ceapa tocata ,condimentele,rosiile taiate cubulete  si cele 3 oua.

Intr-o tava unsa in prealabil cu unt intindem un strat de piure ,apoi intindem stratul de carne ,iar un strat de piure si acoperim totul cu sosul  bechamel si presaram branza.

O coacem la foc mediu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]