Mulatra cu migdale si ciocolata

de Valclaudia in Prajituri, 16 Noi 2014 | 4045 vizualizari

 

daca n-as fi adaugat carlionti de ciocolata cu lapte ca decor peste glazura,ar fi fost o prajitura de post.

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri dulceata de capsuni
  • 1 cana apa
  • 100 gr.migdale macinate
  • 1 cana zahar tos
  • 2 cani faina alba
  • 2 linguri rase pudra de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 cana ulei
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 5-6 linguri apa
  • 50 gr. ciocolata cu lapte
  • cristale de zahar colorat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulatra cu migdale si ciocolata:

Punem intr-o oala apa+dulceata+zaharul la foc mic, lasam pana se topeste zaharul.

Dam apoi oala deoparte, adaugam uleiul, praful de copt, migdalele macinate, pudra de cacao, faina si mixam toate aceste ingrediente la viteza redusa pana obtinem un amestec omogen.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem tava cu ulei,o tapetam cu faina, turnam amestecul in tava si dam blatul la cuptor (folosind functia de coacere cu ventilatie) pana trece testul cu scobitoarea (cca 25 minute).

Scoatem tava din cuptor, lasam blatul copt sa se racoreasca.

Topim intr-o craticioara ciocolata amaruie in 5-6 linguri apa.

Glazuram cu ciocolata topita prajitura, decoram apoi cu cristale de zahar si carlionti de ciocolata.

Lasam sa se intareasca glazura, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mulatra cu migdale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose daneze