Muffins Manhattan

de adriana65 in Prajituri, 14 Noi 2013 | 4192 vizualizari

 

Vă propun ceva bun pentru cafeluţa de dimineaţă.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul sfărâmicios:
  •  90 g făină
  •  60 g zahăr
  •  50 g unt moale
  •  1/2 linguriţă scorţişoară
  • Pentru muffins:
  •  160 g făină
  •  80 g zahăr
  •  2 ouă
  •  150 ml iaurt
  •  35 ml ulei
  •  1/2 linguriţă bicarbonat
  •  1/2 linguriţă praf de copt
  •  un praf de sare
  •  150 g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins Manhattan:

Mai întâi am preparat aluatul sfărâmicios amestecând cu degetele toate ingredientele până ce amestecul capătă o  consistenţă nisipoasă. L-am lăsat deoparte şi am preparat aluatul pentru muffins.

Intr-un vas am amestecat ingredientele uscate: făina, zahăr, sare, praful de copt şi bicarbonat.

In alt vas am bătut ouăle, am adăugat  uleiul, am amestecat apoi am pus jumătate din ingredientele uscate. Am adăugat iaurtul apoi restul ingredientelor uscate. Am omogenizat rezultând un aluat moale. 

Tava de muffins am pregătit-o cu hârtii speciale şi în fiecare hârtie am pus câte o lingură de aluat. Am presărat jumătate din cantitatea de afine apoi, peste ele, am pus restul de aluat. În fiecare formă am presărat aluatul sfărâmicios şi deasupra lui restul de afine.

Tava am pus-o în cuptorul preâncălzit la 180 grade şi am lăsat la copt 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins Manhattan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cupcakes cu ciocolata si frisca