Stiu ca nu am mai trecut pe aici demult, dar ma bucur ca m-am intors si ca va gasesc mai multi si mai voiosi :)
Nu vroiam sa inchei anul fara sa trec pe la voi si fara sa va impartasesc ce am mai cookerit de cand am lipsit.
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite si tihnite!
1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca.
2. Se adauga condimentele si se amesteca.
3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica.
4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul.
5. Se adauga parul si ghimbirul rase si se amesteca.
6. Se toarna treptat faina peste compozitia cu oua si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.
7. Se adauga nucile taiate marunt si se amesteca.
8. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine sa se incorporeze perfect toate componentele. Se pot sfarama intre degete, se omogenizeaza mai bine ingredientele.
9. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.
10. Se pregateste tava cu hartiile pentru copt briose, se pun cate doua linguri de inghetata in fiecare forma si deasupra se presara cu glazura Streusel.
11. Se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.