Muffins cu capsuni a la Minichefs

de Corinuta in Prajituri, 17 Iun 2013 | 4940 vizualizari

 

Sa va spun ca n-am mancat demult asa briose bune? Si desi imi era mila de capsuni, ca le prefer proaspete si nu coapte, sa stiti ca nu-mi pare deloc rau ca le-am "stricat" ! :)) E grozava reteta, va indemn sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 175 g zahar
  • 1 praf de copt
  • 1 baton de vanilie
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 250 g capsuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu capsuni a la Minichefs:

Se amesteca faina cu praful de copt si bobitele de vanilie scoase din pastaie. In alt bol se mixeaza zaharul cu oul, se adauga incet laptele, apoi uleiul si se mixeaza bine pana se topeste zaharul.

Se toarna ingredientele umede peste cele uscate si se mixeaza bine sa se omogenizeze. La sfarsit se adauga si capsunile spalate si taiate cubulete si se amesteca usor cu o lingura.

Se pregatesc formele de briose si se pune in fiecare o lingura sau doua de aluat in functie de cat sunt de mari astfel incat sa nu fie chiar pline.

Se coc briosele in cuptorul preincalzit cam 25-30 de minute la foc potrivit, circa 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea cand sunt frumos rumenite si daca s-au copt se scot la racit.

Se servesc pudrate cu zahar, daca va place.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot adauga fulgi de migdale deasupra inainte de a le da la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu capsuni a la Minichefs" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu morcov si portocala