Mucenici moldovenesti

de ianculubita in Dulciuri, 5 Mar 2013 | 7116 vizualizari

 

Acum si varianta moldoveneasca

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina
  • 1 cub de drojdie
  • 4 oua
  • 1/2 pachet de unt
  • 1 cana cu lapte
  • arome
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Drojdia dizolvata cu putin lapte caldut o amestecam cu faina cernuta, ouale batute cu putina sare, zahar si arome. Framantam aluatul ca pentru cozonac, adaugand cate putin lapte, iar la sfarsit unt topit. Acoperim vasul si lasam sa creasca apoi din aluat rupem bucatele in asa fel ca sa fie egale, facem sul si impletim forma 8. Punem in tava unsa si tapetata cu faina, mai lasam sa creasca in tava, apoi dam la cuptor 30 minute. Dupa ce s-au racit ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.

Servim familia dar nu uitam nici de cei morti!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sfintisori moldovenesti