Mousse au chocolat

de Ligia Bxl in Dulciuri, 2 Iun 2014 | 10186 vizualizari

 

Acest desert nu necesita coacere , si este facut fara oua :)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml frisca lichida fara zahar
  • 150 ml ulei de masline
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu alune(cu bucatele de alune,nu intregi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse au chocolat:

Ciocolata se topeste la baine-marie(eu am avut cicolata pudra simpla  care am amestecat-o cu cateva linguri de lapte si cicolata normala cu alune).

Se adauga apoi uleiul de masline si se amesteca bine pana se incorporeaza cu ciocolata.Se da de pe foc si se lasa la racit,nu se pune direct peste frisca ptr ca se topeste.

Se bate frisca(frisca nu trebuie sa fie dulce ptr ca mousseul va fi prea dulce,acum la alegerea fiecaruia).

Se incorporeaza jumatate din cicolata cu frisca usor cu o spatula apoi se adauga cealalta jumatate si se amesteca pana se incorporeaza bine si va avea o culoare lucioasa.Se pune cu lingura sau cu un poshe a douille in pahare sau boluri si se dau la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse au chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]