Monkey bread

de Mitinita in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 3680 vizualizari

 

Eu asta as numi "mancare de harem":))

 

INGREDIENTE

  • 60 ml apa calduta
  • 2 1/2 lingurite drojdie uscata
  • 400 gr faina
  • 3 linguri de zahar
  • 2 linguri de unt 
  • 180 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de sare
  • 1 zahar vanilat

Pentru tavalit:

  • 250 gr zahar
  • 100 gr de unt
  • 1 1/2 lingura scortisoara Kotanyi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Monkey bread:

 Se amesteca apa calduta cu drojdia uscata si se lasa deoparte 5 minute.

Faina se da prin sita si se adauga drojdiei,impreuna cu zaharul,untul,laptele,zaharul vanilat si sarea. Se framanta un aluat ,acoperim bolul cu un prosop si se lasa deoparte ,la loc caldut, 30 de minute.

Intre timp pregatim ingredientele pentru tavalit si le amestecam.

Luam bucatele din aluat si formam bilute de marimea dorita,le dam prin amestecul pentru tavalit si le punem in forma. La noi a fost munca in comun,de aceea marimea si cam difera,important e ca s-au implicat si maruntelele,desi n-au priceput ele care-i treaba cu maimutele.

Lasam forma deoparte ca sa mai creasca bilutele si apoi dam forma la cuptorul preincalzit si le coacem cam 30-40 de minute. Se servesc calde si lipicioase,daca mai ramane pe a doua zi sa le incalziti la microunde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Monkey bread" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Monkey bread with my little monkey