Moelleux au chocolat (prajitura de ciocolata)

de elaghe2001 in Prajituri, 1 Mai 2014 | 4341 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150g ciocolata amaruie
  • 150unt nesarat
  • 75 g faina
  • 3 oua
  • 150g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat (prajitura de ciocolata):

Topim ciocolata cu untul in bain marin.

Se bat ouale cu zaharul pudra pana se formeaza o crema deschisa

In amestecul de oua se cerne faina

Peste ciocolata topita se toarna crema din oua.

Se pune in tava sau forme de briose.

Daca o puneti in tava despartiti aluatul in 2 parti .Jumatate in tava iar cealalta intr-un bol.

Se pune la frigider 20 min dupa care se scot si se lasa la temperatura camerei inca 10 min.

Peste aluatul din tava se pun bucati de ciocolata.Apoi se toarna aluatul din bol peste el.

Se pune la cuptorul (deja incalzit) 15 min (pana se face crocant in exterior si moale in interior)

Se scoate si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

Aluatul nu este unul ca si de tort , este asemanator celui de chec.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au chocolat (prajitura de ciocolata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de ciocolata cu fulgi de zapada