Mini-prajitura spirala

de - Andreea - in Prajituri, 10 Mar 2014 | 4936 vizualizari

 

Poza lasa de dorit deoarece era tarziu si deja noapte...dar a fost delicioasa :)

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • 1\2 lingura cacao

Umplutura :

  • 150 ml frisca lichida
  • 2 kiwi
  • 2 linguri dulceata capsuni

Topping:

  • 100 gr ciocolata
  • 50 gr unt
  • 50 gr lapte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-prajitura spirala:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare.Adaugam apoi zaharul pana ce devin o spuma tare si lucioasa.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam la albusuri.

Adaugam apoi si faina amestecand cu o spatula de jos in sus.

Impartim compozitia in doua boluri.Intr-unul din boluri adaugam cacaua si amestecam usor.

Tapetam o forma rotunda pentru cuptor si turnam compozitia cu cacao.Coacem la 180 grade.

Separat tapetam o forma patrata si turnam cea de-a doua compozitie .O coacem la cuptor la 180 grade.

Lasam blaturile sa se racoreasca.

Mixam 50 ml frisca lichida si o amestecam cu dulceata de capsuni.Mixam si celelalte 100 ml frisca si le amestecam cu pulpa de la kiwi.

Taiem blatul alb in trei parti egale.Pe doua din ele punem frisca cu kiwi , iar pe cealalta frisca cu dulceata.

Rulam cele trei parti unindu-le la capete formand astfel o spirala.

Asezam pe o farfurie blatul cu cacao.Punem apoi spirala si acoperim cu topping-ul de ciocolata ( am topit ciocolata impreuna cu untul si laptele ).

 Ornam fiecare portie cu bomboane de ciocolata ( optional) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-prajitura spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo