Perfect pentru o masă în familie
Sau de luat la pachet pentru serviciu
Blatul pufos face mini-calzone-le să fie
Indiferent de gusturi, un deliciu.
Ingrediente pentru aluat:
500 g faina,
25 g drojdie proaspata,
1 lingurita de zahar,
1 lingurita sare,
2 linguri de ulei de masline,
apa minerala
Ingrediente pentru umplutura:
250 jambon taiat cubulete,
1 ardei gras rosu taiat cubulete,
200 g cascaval razuit,
50 g parmezan razuit,
1 galbenus pentru uns deasupra
Frecam drojdia cu zaharul pana se formeza o pasta pe care o turnam intr-o adancitura formata in faina. Adaugam uleiul de masline, sarea si apa minerala. Framantam pana se formeza un aluat.
Lasam la crescut la cald jumatate de ora.
Luam cate o mana din aluatul crescut si intindem cu sucitorul. Umplem cu jambon, ardei, cascaval si parmezan.
”Sigilam” mini-calzonele cu ajutorul unei furculite. Le asezam in tava de la cuptor acoperita cu foaie de copt. Le ungem pe deasupra cu galbenus de ou.
Bagam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute pana se rumenesc frumos deasupra.
Le servim calde sau reci.