Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale

de adnia in Mancaruri de post, 22 Iul 2013 | 3531 vizualizari

 

O sa va spun de la inceput ca aceasta minunatie (caci e, intr-adevar, o minunatie) este o reteta raw-vegana partial (din cauza pateului de linte, ale carui cateva ingrediente au fost fierte), foarte apetisanta, usor de preparat ...si mai ales de consumat! Se preteaza bine atat in perioada posturilor, cat si pt. a impresiona musafirii si prietenii dragi, pe care dorim sa-i rasfatam cu ceva sanatos, gustos, simplu..si care incanta si ochiul, nu?
Stiti voi bine ca, desi nu sunt o raw-vegana si nici vegetariana, recunosc insa ca multe dintre retetele din bucataria lor imi fac cu ochiul, asa ca le impartasesc cu voi.
Si tot pt. ca sunt convinsa ca stiti, atat bucatariile traditionale, cat si cea raw-vegana sunt extrem de versatile..ceea ce pt. mine este un mare plus, in sensul ca mereu inventez cate ceva, mai adaptez o reteta, etc., ca doar asta mi-s:)

 

INGREDIENTE

Pt. crackers avem nevoie de:

  • 1 cana pulpa de radacinoase si legume rase foarte marunt si stoarse bine de suc: morcov, telina, dovlecel, ardei gras, gulie, patrunjel verde, etc., ce va place si aveti la indemana (eu am folosit pulpa ramasa dupa stoarcerea legumelor...sucul l-am baut eu:))
  • 1 praf de sare neiodata-condimente uscate: chilli, piper, pudra de verdeturi uscate (eu am pus un mix preparat de mine din: frunze de telina, patrunjel, coriandru, busuioc, cimbru)
  • 2 linguri faina de in (obtinuta prin macinarea semintelor de in in rasnita de cafea)-2-3 linguri apa

Pt. pateul de linte si migdale avem nevoie de:

  • 1 ceasca linte (muiata peste noapte in apa)
  • 1 mana de migdale (hidratata peste noapte)
  • 1 mana de seminte de dovleac crude
  • putin ulei de masline presat la rece
  • 1 lingura zeama de lamaie- sare neiodata
  • condimente dupa gust
  • 1 legatura marar proaspat
  • 1 catel usturoi
  • 1 fir ceapa verde
  • cateva fire patrunjel verde
  • 1/2 ardei gras
  • 1 rosie uscata si conservata in ulei de masline (si scursa de ulei)
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale:

Modul de preparare:
Nimic mai simplu! Am mixat toate ingredientele pt. crackers  intr-un blender si asa am obtinut aluatul (daca e prea uscat mai adaugam putina apa, daca e prea moale, mai adaugam faina de in). Am lasat putin aluatul sa se odihneasca (10 minute), apoi l-am intins planseta tapetata cu o foaie de copt, deasupra lui am asezat o alta foaie de copt si am inceput sa rulez cu sucitorul (practic, am intins aluatul intre doua foi din hartie de copt, ca sa nu mi se lipeasca aluatul, care nu e foarte elastic). Apoi am decupat forme cu ajutorul decupatorului pt. fursecuri (eu am ales o forma patrata de data asta), am luat cu grija patratelele si le-am asezat in deshidrator, unde le-am lasat cateva ore, pana s-au uscat bine, pana au devenit crocante (daca nu aveti deshidrator, puteti folosi cuptorul electric, pe care-l setati la 45 grade...sau le puteti coace pur si simplu la o temperatura mai ridicata--in acest mod, crackersii nostri devin doar vegani:)

Cat timp biscuiteii de legume au stat cuminti la uscat, am preparat bunatatea de pateu de linte cu migdale:

 Am pus lintea, rosia si ardeiul gras in vasul special de fiert orez al steamerului, impreuna cu 1 cana apa. Am fiert totul cca 20 minute, apoi am lasat sa se raceasca.
Am transferat compozitia in vasul blenderului si am adaugat toate celelalte ingrediente. Am mixat bine, pana am obtinut o pasta, pe care o gustam din cand in cand, pana am potrivit-o de condimente.
Am pus pateul intr-un bol cu capac si l-am lasat la rece 2 ore, sa se intrepatrunda aromele.

Dupa ce biscuitii au fost gata, i-am lasat sa se raceasca, am pus pateul intr-un sac a poche si l-am aplicat cu grija pe fiecare crackers. Nu mi-a mai ramas decat sa-i decorez dupa imaginatie si sa-i servesc!

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-bites din crakers cu legume si pasta de linte cu migdale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Smoothie bowl cu fructe de padure si banane