Forme de tarta mi-am achiziţionat din Cămară, trebuia să mai consum şi din fructele de pădure de la congelator, aşa că reţeta asta a fost tocmai potrivită. Blat sfărâmicios, jeleu acrişor de fructe, bezea crocantă cu nucă, o combinaţie care mie îmi place tare mult. Mi se alătură cineva?
Pentru foaia de tarta,am amestecat toate ingredientele.A rezultat un aluat ceva mai moale pentru ca este destul de gras.Asta este însa foarte bine,va fi sfarâmacios si nu se va lipi de forme.
Am pus aluatul acoperit cu o folie la frigider pentru o ora.
Pentru jeleu,am amestecat fructele cu zaharul,le-am pus in blender si le-am pasat,dupa care le-am trecut prin sita pentru a înlatura semintele.
Daca nu va deranjeaza,puteti sari peste aceasta etapa.
Am amestecat apoi cu amidonul si am pus vasul pe foc,amestecând pâna s-a îngrosat.Am lasat sa se raceasca.
Cu aluatul pregatit,am îmbracat formele.Mi-au iesit 12 bucati.
Am pus în fiecare jeleu de fructe si câteva afine.
Pentru bezea,am batut albusurile spuma tare,am adaugat câte o lingura de zahar iar la final am încorporat usor nuca cu ajutorul unei palete.
Cu un poş am pus bezeaua deasupra tartelor.
Am pus la cuptor pentru 30 de minute.
Tarta trebuie sa ramana destul de crocanta si bezeaua uscata.
Pofta buna!!!!