Mini Quiche

de MadalinaM in Aperitive / Garnituri, 20 Noi 2013 | 12218 vizualizari

 

Cel mai bun aperitiv!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 75 gr de unt
  • 150 gr faina
  • o jumatate lingurita sare
  • 3 linguri de apa
Pentru compozitie:
  • 200g branza (cas, cascaval, telemea)
  • 3-4 oua
  • masline maruntite
  • patrunjel
  • 200g sunca
  • 100g smantana
  • rosii feliate
  • oregano
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini Quiche:

Mai intai se amesteca untul rece cubulete cu faina si sarea. Se amesteca pana cand totul se transforma in bobite mici ca de orez apoi se adauga cele 3 lg de apa si se framanta bine pana cand totul se omogenizeaza.

Impartiti aluatul in 4 bucati si aplatizati aluatul cu sucitorul, avand grija sa nu se rupa. Asezati aluatul in forme avand grija sa ramana si pe margine. Gauriti aluatul din loc in loc cu furculita pentru a nu creste. Apoi lasati la frigider 30 de minute.

Intre timp amestecati ouale batute cu smantana si putina sare. Adaugati sunca taiata cubulete, maslinele, patrunjelul si branza.

Cand scoateti formele din frigider asezati hartie de copt deasupra si introduceti in cuptorul preincalzit pentru 20 de minute la foc mic, pana aluatul se intareste.

Scoateti formele din cupotor si adaugati compozitia. Puneti o feliuta de rosie deasupra si oregano (daca doriti).

Se mai introduce la cuptor pana cand compozitia este facuta, aprox 15-20 min, la foc mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini Quiche" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]