Mini chec cu cacao si nuca

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Ian 2016 | 4463 vizualizari

 

Am folosit 12 forme de ceramica diametrul de 10 cm si 12 forme de silicon mai mici Au iesit cam ciufulite ca a dat un pic peste forma, dar si eu sunt ciufulita, deci seamana cu mine....

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri apa
  • 2 cani zahar ( cana de ceai)
  • 2 cani de faina
  • 50 g cacao
  • zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • nuca taiata grosier
  • drajeuri de ciocolata pentru decor
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini chec cu cacao si nuca:

Albusurile cu un praf de sare le batem bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare, adaugam si zeama de lamaie.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa, apoi le incorporam in bezeaua obtinuta, amestecam cu miscari lente, la final adaugam faian si cacaoa, avand grija sa amestecam de jos in sus cu miscari lente. Am uns formele de ceramica si am asezat pe fundul formei hartiute de briose (n-am gasit hartiute prea mari), in formele de silicon am asezat tot hartiute de briose, apoi am impartit compozitia in toate formele.

Deasupra am presarat nuca taiata grosier si drajeuri de ciocolata, am baga formele la cuptorul preincalzit, am facut testul scobitorii, cand s-au copt am scos formele din cuptor si apoi le-am scos din formele de ceramica si silicon, le-am lasat la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini chec cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană