Mini brânzoici

de Rita Ilies in Prajituri, 12 Dec 2013 | 6939 vizualizari

 

Nu am reușit să aflu originea lor exactă, decât faptul că brânzoaicele sunt un preparat tradițional în zona Slava Cercheza, o așezare ruso-lipovineană din Dobrogea. Acolo, brânzoaicele se fac din cocă dospită și sunt umplute cu brânză, varză, orez sau dovleac. Azi vom coace brânzoici cu brânză și stafide. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 350 - 400 g făină
  • 150 ml lapte călduț
  • un ou
  • o lingură cu unt moale
  • două linguri cu zahăr
  • un praf de sare
  • 20 g drojdie
  • Pentru umplutură avem nevoie de:
  • 300 g brânză dulce de vaci
  • un ou + un ou bătut pentru uns
  • 2 linguri cu zahăr
  • o fiolă cu esență de vanilie
  • coaja rasă de la o lămâie și o portocală
  • 4 - 5 linguri cu stafide
  • nucă de cocos
Portii: 25
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini brânzoici:

Începem cu aluatul: drojdia o dizolvăm în lapte, adăugăm oul și untul și omogenizăm cu un tel pentru amestecuri ușoare. Adăugăm zahărul și sarea, apoi făina cernută. Frământăm un aluat compact pe care îl lăsăm să dospească bine. Dacă e nevoie puteți să mai adăugați făină.
   Lăsând stafidele și nuca de cocos la o parte, omogenizați brânza cu restul ingredientelor folosind mixerul vertical cu cuțit. La final adăugați stafidele.
   Aluatul dospit îl întindeți subțirel pe masa de lucru, îl tăiați astfel încât să obțineți pătrate de cca. 8/8 cm. Puneți din umplutura de brânză pe fiecare pătrat, apoi lipiți marginile obținând brânzoicile dorite. Le puneți în tavă pe hârtie de copt, le ungeți cu ou și presărați nuca de cocos. Se coc în cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 minute la o temperatură de 180 de grade.
   Rezultatul este unul delicios: niște mini brânzoici pufoase cu multă brânză și stafide și cu o aromă de neuitat în zilele răcoroase de iarnă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini brânzoici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

diaconta 1

13.12.2013, 10:48

Tocmai un de se intalneste Decebal cu Cosbuc )))

Rita Ilies 1

13.12.2013, 14:24

Ooooooooooooooo, deci nu știu cum să-ți spun...
Eu stau tocmai unde se întâlnește Decebal cu București.

abstract01 1

20.12.2013, 00:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu foi de zahar ars si crema de gris