Mini branzoaice

de Panacris in Piine, 25 Mar 2012 | 4368 vizualizari

 

Apetisant!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 600 g
  • sare iodata 1 lingurita
  • zahar tos 3 lingurite
  • ulei de struguri 3 linguri
  • apa 2 masuri
  • drojide uscata 3 lingurite
  • branza de vaci 200 g
  • urda 200 g
  • unt 50 g.
  • oua 1 bucata
  • telemea de oaie rasa 100 g
  • pentru uns
  • ou 1 bucata
  • seminte de in 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini branzoaice:

"Maricica"  e pregatita de treaba, a somat cam mult. In vasul de la masina de paine, prima oara se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, drojida uscata si uleiul. Se programeaza masina de paine la programul de aluat, cca. 1.30 si se lasa sa/si faca treaba. Intre timp se amesteca urda, branza de vaci, untul, oul si telemeaua rasa pana se inglobeaza toate si se obtine o creama consistenta. Se scoate aluatul din masina, se pune o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de cca. 1 cm grosime, se taie patratele se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata, se inchid patratelele ca niste plicuri. Se ung cu ou batut si se presara seminte de in. Se pun la cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc potrivit. Atentie primele 10 minute se lasa focul puternic, apoi se reduce.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate sa puna in amestecul de branza marar si ceapa verde tocata marunt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini branzoaice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce