Minestrone

de Doralinda in Supe, 27 Ian 2013 | 4573 vizualizari

 

Minestrone vine din cuvantul italian "minestra" insemnand supa, si e una dintre peferatele mele!
E o reteta foarte gustoasa ptr post!

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe
  • o jumatate varza creata ( sau de milan i se mai zice)
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 2 dovlecei taiati cubulete
  • 2 fire de telina
  • 2 cartofi taiati in cubulete
  • 4 rosii mari
  • 100 gr fasole alba tinuta peste noapte in apa
  • 1 litru si 200 ml de zeama fiarta de la un pui
  • 100 gr de paste ptr ciorbe
  • 4 linguri de parmezan ras( e o optiune)
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Taiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea fierberii). Apoi, dupa cca 30 de minute, punem si fasoalea clatita putin in apa si strecurata, si lasam  la fiert incet, acoperit, cca inca o ora, pana cand fasolea e fiarta. La urma punem si pastele si mai lasam cca 8-10 min, dupa care punem sare si lamaie dupa gust.

Parmezanul il punem la urma in farfurie, dar bineinteles e optional.

TIPS-URI

1

In loc de zeama fiarta de la pui, puteti pune cubulete de knorr.

2

Ptr un parfum mai intens, puteti pune cateva foi de busuioc proaspat(basilic) in farfurie.

3

In loc de fasole alba, puteti inlocuie cu fasole verde, boabe care fierb mai repede, sau uneori eu pun si fasole rosie, mexicana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui la Multicooker