Mincare de urzici

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2010 | 14823 vizualizari

 

Gata, a venit primavara. Va sfatuiesc sa nu ratati urzicile ...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg urzici
  • 2 oua
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • 2 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mincare de urzici:

Se curata urzicile, obligatoriu cu manusi de menaj. Se fierb urzicile cam 90 de minute, apoi se separa de zeama (care este excelenta pentru o limpezire a parului) si se baga in blender. Se caleste ceapa taiata marunt, cind devine sticloasa se pun  urzicile si se adauga un polonic de zeama din fiertura urzicilor. Se lasa la foc mediu, se adauga o lingurita de faina, se amesteca, iar cind urzicile sint scazute bine se pun doua oua si se amesteca bine. 

Se adauga sare, piper si usturoiul verde tocat marunt, dar se poate si fara. Dupa preferinta.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Faina poate sa lipseasca, se adauga pentru a deveni mai cremoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bunica 1

31.03.2010, 21:09

S-a intrat in saptamana patimilor, cand Hrjstos a fost batut cu urzici.

RuxyRux 1

11.11.2010, 20:46

Vai cat imi plac, ce frumusete...si ce mult mai este pana la primavara!

Lau 1

27.03.2011, 17:18

bunnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]