Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Sep 2018 | 5195 vizualizari

 

Scoici cu smantana este unul din felurile mele preferate.....imi place sa le fac duminica dupa ce le cumparam proaspete de la piata
Se gatesc de obicei in vin alb cu ceapa si ierburi aromatice sau "à la crème" cu smantana.
De data aceasta le-am asociat cu smantana si ciuperci. O minunatie !
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/midiiscoici-cu-ciuperci-si-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de midii
  • 40 g unt semi sarat
  • 300 g de ciuperci
  • 2 cepe salota
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de smantana
  • 5 cl de vin alb
  • cimbru, dafin
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii/Scoici cu ciuperci si smantana:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).  

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Curatati si taiati ciupercile felii. Sotati-le intr-o tigaie in 20 g de unt, timp de 10 minute.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc ceapa si usturoiul cu un pic de unt. 

Adaugati ierburile, vinul si smantana si gatiti la foc mic, amestecand cateva minute.

Adaugati ciupercile si amestecati.

Puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid.

Aruncati midiile care nu s-au deschis.

Serviti cu cartofi prajiti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii/Scoici cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]