Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2009 | 9660 vizualizari

 

Este un mod excelent sa-ti incepi ziua cu o ceasca aburinda de cafea sau un pahar cu lapte cald si acesti minunati covrigi dulci.

Am gasit reteta mai demult si tot amanam sa-i fac…ieri m-am hotarat! sunt deliciosi!


Eu am framantat si dospit aluatul la masina de paine, dar se poate framanta si cu mana fara probleme si lasat apoi la dospit.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 1 ou
  • 25 g unt topit si racit
  • 120 g zahar
  • o lingura cu miere
  • 1 pliculet cu drojdie Dr. Oetker
  • coaja rasa de la o portocala
  • 425 g faina
  • o jumatate lingurita cu sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci:

Incingem cuptorul bine, apoi lasam focul mic, sa fie cald in bucatarie, ca sa cresca frumos covrigii

Aluatul l-am scos pe masa presarata cu faina si am intins o foaie cam de 0,5 cm grosime. Apoi am rulat foaia si am taiat cu cutitul rondele. Mi-au iesit 11 bucatele. Am desfacut apoi aluatul rulat si l-am intins in palme sub forma unui snur. Am format apoi covgrigii impletiti dupa cum vedeti in poza

Am pus in tava hartie de copt si am asezat covrigii la distanta, i-am invelit cu un prosop curat si i-am mai lasat la dospit o ora. Am pregatit apoi un amestec dintr-un ou si cateva linguri de lapte, am uns covrigii bine de tot si apoi am presarat pe ei zahar brun.

I-am copt la foc mic, cam 15-20 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun a la Bucataras: Covrigi dulci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
MUFFINS CU AFINE